یک عضو هیئت انتخاب مطرح کرد؛
نوروزی: استفاده از ظرفیت هنرمندان استانها در بخش داوری یکی از ویژگیهای این رویداد است/ رشد نسبی خوبی نسبت به ادوار گذشته داشتیم
عضو هیئت انتخاب بخش خیابانی رویداد صاحبدلان میگوید مهمترین ویژگی رویداد صاحبدلان اهمیت اجرای عموم برای مخاطبین در سراسر کشور با حذف عنوان جشنواره و رقابت و جایزه، توجه و تمرکز از مسائل فرعی به سمت اصل اجرا برای مردم و تأثیر و تأثر بین گروه نمایشی و مخاطب است، تا بدین وسیله گامهای اساسی و نزدیکتری در جهت فرهنگسازی جامعه بردارد.
به گزارش روابطعمومی رویداد صاحبدلان، سعید نوروزی عضو هیئت انتخاب بخش خیابانی سیزدهمین رویداد صاحبدلان درباره انتخاب آثار این دوره بیان کرد: از نظر کمی میزان متقاضیان شرکت در این بخش رویداد، به نظر رشد نسبی خوبی نسبت به ادوار گذشته داشته و نشان دهندهٔ توجه و اهمیت این آوردگاه برای هنرمندان تئاتر خیابانی کشور است. از نظر کیفی هم ما با آثار متنوعی روبرو بودیم؛ هم در طرح و ایده و هم در فیلم آثار ارسالی شاهد نمایشهایی با درجهٔ کیفی متفاوت از بقیه بودیم؛ دسته ای از آثار خوب و یا خیلی خوب بودند، دسته ای دیگر متوسط و تعداد اندکی هم آثار ضعیف ارائه شده بود.
او در ادامه به ملاکها و معیارهای انتخاب آثار اشاره کرد و گفت: بدون شک معیار و ملاک انتخاب آثار در در درجهٔ اول کیفیت مطلوب اثر (طرح و ایده و یا فیلم) از نظر فنی و ارتباط درست، منطقی و هدفمند با مخاطبین خود بود. معیارهای فنی هم قاعدتاً شامل طرح و ایده خلاقانه و بکر، بازیگری درست، کارگردانی مطلوب و البته طراحی فضا و لباس، موسیقی و... همسو با داستان نمایش بود. در گام بعدی اولویت با آثاری بود که در موضوعات مورد تأکید رویداد صاحبدلان تولید و ارائه شده بودند؛ مضامین دینی و مذهبی، دفاع مقدسی و جبهه مقاومت، اخلاقی و انسانی و مباحث روز جامعه همچون جنگ غزه و کودک کُشی رژیم منحوس صهیونیستی... در مرحلهٔ آخر هم در شرایط برابر نیم نگاهی به انتخاب آثار متقاضی از تمامی نقاط و فرهنگ های گوناگون کشور نیز داشتیم تا به نوعی عدالت هنری هم برقرار باشد.
نوروزی افزود: ما حتی از مدیران رویداد خواستیم تا مجوز معرفی دو اثر بیشتر از سقف مورد نظر را به ما بدهند که به نوعی این گفتهٔ آخر که عرض کردم، تأمین شود. نکتهٔ قابل توجه اینکه هر سه داور پس از بررسیهای فنی و محتوایی در خصوص انتخاب 90 درصد آثار هیچ گونه اختلافی نداشتیم و به اتفاق آراء،موافق انتخاب و معرفی شان بودیم. در خصوص یکی دو اثر هم خب پس از بحث و تبادل نظر به جمع بندی نهایی رسیدیم.
این هنرمند در خصوص موفقیت بخش خیابانی رویداد صاحبدلان و تأثیر آثار خیابانی آن بر مخاطبین توضیح داد: طبیعتاً باید منتظر اجرای عموم آثار در شهر و استانهای محل تولیدشان باشیم و پس از اجراها بازخورد مخاطبین و یا میزان موفقیت اجراها را بصورت میدانی بسنجیم؛ این مرحله هنوز انجام نشده و هنوز قضاوت در این خصوص برای رویداد سیزدهم کمی زود است. اما در سنوات گذشته بنظر موفقیتهایی حاصل شده است و امسال نیز با توجه به انتخاب آثار خیلی خوبی که داشتیم، بنظر شاهد اجراهایی موفق و مردم پسند خواهیم بود.
این عضو هیئت انتخاب پیشنهادهایی نیز ارائه کرد و گفت: در دورهٔ آتی رویداد، با توجه به غیر رقابتی بودن اجرای آثار پس از انتخاب و اهداف غنی و ارزشمند این آوردگاه، برای تمامی استانها حداقل یک سهمیه نمایش صحنهای و یک سهمیه نمایش خیابانی در نظر گرفته شود. یعنی ما شاهد اجرای عموم ۳۱ نمایش صحنهای و ۳۱ نمایش خیابانی در ۳۱ استان کشور باشیم. بنظرم این اتفاق نتایج وسیعتر و امیدوارکنندهتری خواهد داشت. پیشنهاد دومم اجرای آثار برگزیدهٔ ایرانی رویداد در سایر کشورهای دوست و همسایه است. یعنی همانگونه که ما در سومین دورهٔ رویداد که بصورت بین المللی برگزار میشود، شاهد اجرای نمایشهایی از سایر کشورها در کشور خودمان هستیم؛ این مراودهٔ فرهنگی و هنری دو سویه باشد تا تعاملات و تأثیرات، بهتر و بیشتر از قبل اتفاق بیفتد.
نوروزی در ادامه به چند ویژگی رویداد صاحبدلان، پس از سیزده دورهٔ برگزاری اشاره و بیان کرد: شاید شبیهترین رویداد نمایشی کشور ما از نظر شکل، مدت زمان، پراکندگی و گستردگی اجراهای نمایش به رویداد هنری معروف آوینیون فرانسه، همین رویداد ملی و بینالمللی صاحبدلان باشد. مهمترین ویژگی رویداد صاحبدلان اهمیت اجرای عموم برای مخاطبین در سراسر کشور است و با حذف عنوان جشنواره و رقابت و جایزه، توجه و تمرکز خود را از مسائل فرعی به سمت اصل اجرا برای مردم و تأثیر و تأثر بین گروه نمایشی و مخاطب گذاشته است تا بدین وسیله گامهای اساسی و نزدیکتری در جهت فرهنگ سازی جامعه بردارد. همچنین بیشترین حمایت خود را صرف گروههای اجرایی با کمترین هزینه میکند.
او اظهار کرد: ویژگی دیگر ثابت بودن دبیر رویداد از دوره اول تا کنون است که این خود در کشور ما و تاریخ جشنواره و رویدادهای نمایشی بی سابقه است؛ امری که با هوشمندی تمام باعث رشد و شکوفایی اهداف مدنظر کانون تئاتر دینی اداره کل هنرهای نمایشی و مدیران و صاحب نظران این عرصه شده و به مرور زمان باعث ثبات و استحکام در شیوه برگزاری و تولیدات متنوع و مدنظر رویداد خواهد شد.
نوروزی در پایان گفت: ویژگی سوم که امسال شاهدش بودیم استفاده از ظرفیت هنرمندان جوانتر از فراتهران جهت داوری و انتخاب آثار بود که امیدوارم در سنوات آینده نیز ادامه داشته باشد. اقدامی منطقی و معقول که سعی در عدالت در انتخاب ترکیب داوران رویداد از نقاط مختلف کشور دارد؛ خود من در این رویداد شریف و البته مظلوم، تا کنون ۵ دوره به عنوان شرکتکننده از استان کرمانشاه آثارم پذیرفته و اجرا داشته است و اکنون شاهد تجربهای دلچسب و قابل احترام در مقام داور هستم.