در حال بارگذاری ...
...

«صاحبدلان» رویدادی مبتنی بر اجراست و باید به گروه‌ها بازه زمانی مناسب داده شود/ کیفیت را فدای موضوع نکردیم

«صاحبدلان» رویدادی مبتنی بر اجراست و باید به گروه‌ها بازه زمانی مناسب داده شود/ کیفیت را فدای موضوع نکردیم

سیدحسین فدایی‌حسین یکی از داوران هیئت داوران رویداد صاحبدلان می‌گوید: در تمام جشنواره‌ها آثار تولید شده و پیشنهاد می‌شوند و در نهایت نیز از میان آن‌ها تعدادی انتخاب می‌شوند، در حالی که معتقدم جشنواره باید پویا باشد و روی کیفیت کارها مشورت دهد تا آثار خوبی ارائه شود.

به گزارش روابط‌عمومی رویداد صاحبدلان به نقل از ایلنا، سیزدهمین دوره از جشنواره صاحبدلان به تازگی در شهر رشت آغاز به کار کرده است. 

در سیزدهمین جشنواره صاحبدلان که از روز شنبه هشتم دی‌ماه در شهر رشت آغاز شده، بیست اثر در بخش صحنه‌ای و مونولوگ و هفده اثر در بخش خیابانی اجراهای خود را از آذرماه در استان‌های مختلف ایران آغاز کردند و در شهرهایی، چون یزد، رشت، شیراز، میناب، سرخس، تبریز، لرستان، اراک، دماوند، کرج، قوچان، ماهشهر، مریوان، کرمانشاه، بوشهر، دامغان، تهران و... به روی صحنه رفته و طی روز‌های آینده نیز اجرا‌های خود را ادامه خواهند داد.

همچنین گروه‌هایی از کشورهای تونس، ترکیه، لبنان، عراق و کردستان عراق دراین دوره از جشنواره حضور یافته‌اند. سیزدهمین دوره سراسری و دومین دوره رویداد بین‌المللی تئاتر صاحبدلان ۸ تا ۱۱ دی ماه به دبیری محمود فرهنگ در شهر رشت ادامه خواهد داشت.

سیدحسین فدایی‌حسین یکی از اعضای هیئت داوران این رویداد درباره جزییات انتخاب آثار با ایلنا گفتگو کرد. 

او به ارزیابی آثار بخش صحنه‌ای پرداخت و بر لزوم توجه به کیفیت در کنار محتوا و همچنین فعال بودن دبیرخانه در طول سال تاکید کرد. 

فدایی‌حسین درباره فرآیند داوری و کیفیت آثار حاضر در بخش صحنه‌ای سیزدهمین جشنواره صاحبدلان توضیح داد: طبق روال همه جشنواره‌ها، آثار رسیده را ارزیابی کردیم و امتیازها ارائه شد.

او با اشاره به اینکه کیفیت آثار همیشه با آثاری که در دوره‌های گذشته آمده، مقایسه می‌شود، بیان کرد: از نظر من کیفیت آثار خوب بود و حتی ما در انتخاب‌ها دچار مشکل کرد تا از میان این حجم آثار خوب، بتوانیم آثار مدنظر را انتخاب کنیم.

فدایی‌حسین تاکید کرد: این رویه نشان می‌دهد که گروه‌ها در تلاش بودند تا بهترین اثر خود را ارائه دهند. 

عضو هیئت داواران جشنواره صاحبدلان درباره موضوعی بودن این رویداد و ملاک‌هایی که در داوری‌ها مدنظر هستند، گفت: درست است که صاحبدلان یک رویداد موضوعی است و محتوا در آن اهمیت دارد، اما ملاک ما در درجه نخست کیفیت بود. موضوع را نیز مدنظر قرار دادیم اما کیفیت را فدای آن نکردیم.

او ادامه داد: در جشنواره‌های موضوعی (بخصوص وقتی رویدادی موضوعات مذهبی و دینی را مدنظر قرار می‌دهد)، آثار باید از کیفیت بهتری نسبت به جشنواره‌های دیگر برخوردار باشند؛ چرا که محتوا اهمیت دارد و به همان نسبت کیفیت هم باید خوب باشد تا حق مطلب ادا شود. 

برخی آثار از شعار عبور کرده‌اند

سیدحسین فدایی حسین در پاسخ به این سوال که آثار ارائه شده به جشنواره امسال، آثار تا چه اندازه به تعاریف دینی نزدیک بودند و آیا نوآوری‌هایی در این زمینه دیده شده یا خیر، بیان کرد: در میان آثار، چند اثر بود که از مرحله شعار و مستقیم‌گویی گذشته بودند و این نشان می‌دهد که گروه اجرایی جرات و جسارت به خرج داده تا با توجه به موضوع رویداد صاحبدلان از شعار عبور کرده و به شکل غیر مستقیم موضوع و محتوای خود را مطرح می‌کند.

وی افزود: در سوی دیگر، نوآوری‌هایی نیز در برخی آثار دیده می‌شد که به نظر می‌رسد بعضی از هنرمندان سعی در این داشتند تا بتوانند از نمونه آثار دینی مذهبی که در سال‌های اخیر ارائه شده عبور کرده و با نگاه جدید به موضوعات دینی کاری را رقم بزنند که جای خوشحالی دارد. 

فدایی‌حسین در پاسخ به این سوال که برای ارتقای کیفیت آثار چه تمهیدات و اقداماتی لازم است، اذعان داشت: من این سفارش را برای همه جشنواره‌ها دارم و آن هم این است که دبیرخانه رویداد باید بتواند در طول سال فعال باشد و آثار از ابتدا رصد شوند، موضوعات بررسی شده و به گروه‌ها مشورت داده شود تا آثار با کیفیت خوبی ارائه شوند.

این نویسنده آثار کودک و نوجوان بیان کرد: در تمام جشنواره‌ها آثار تولید شده و پیشنهاد می‌شوند و در نهایت نیز از میان آن‌ها تعدادی انتخاب می‌شوند، در حالی که معتقدم جشنواره باید پویا باشد و روی کیفیت کارها مشورت دهد تا آثار خوبی ارائه شود. درباره رویداد صاحبدلان نیز همین پیشنهاد را دارم تا این رویداد در طول سال دبیرخانه فعال داشته باشد؛ چرا که کمک می‌کند تا آثار ارسالی بهتر و با کیفیت‌تر باشند.

«صاحبدلان» رویدادی مبتنی بر اجراست

سیدحسین فدایی حسین در پایان به رویداد صاحبدلان توصیه‌هایی داشت. 

او گفت: رویداد صاحبدلان مبتنی بر اجراست و باید بازه زمانی مناسبی به گروه‌ها داده شود. در این شرایط ارزیابی به شکل گسترده‌تر انجام می‌شود. در رویداد صاحبدلان اجراها طولانی‌تر و عمومی هستند، بنابراین گام مهمی برداشته است.

او گفت: از آنجایی صاحبدلان بر اجرای عمومی تاکید دارد، اگر این دقت را در مرحله تولید در نظر داشته باشد، گام رو به جلویی برداشته است