گفت وگو با مهدی مقیمی سرپرست گروه نمایش «درعاشورا»
در «تئاتر صاحبدلان» مردم بی واسطه به دیدن نمایش میآیند
مهدی مقیمی: در «تئاتر صاحبدلان» مردم بی واسطه به دیدن نمایش میآیند 2
در «تئاتر صاحبدلان» مردم بی واسطه به دیدن نمایش میآیند 3
در «تئاتر صاحبدلان» مردم بی واسطه به دیدن نمایش میآیند 4
در «تئاتر صاحبدلان» مردم بی واسطه به دیدن نمایش میآیند 5
در «تئاتر صاحبدلان» مردم بی واسطه به دیدن نمایش میآیند 6
نمایش در عاشورا - مهدی مقیمی «تئاتر صاحبدلان» 2
نمایش در عاشورا - مهدی مقیمی «تئاتر صاحبدلان» 3
نمایش در عاشورا - مهدی مقیمی «تئاتر صاحبدلان» 4
نمایش در عاشورا - مهدی مقیمی «تئاتر صاحبدلان» 5
مهدی مقیمی سالها است در حوزه تئاتر دینی و تئاتر کودک حضور موثری دارد. او امسال با نمایش «در عاشورا» در دهمین دوره تئاتر صاحبدلان حضور دارد. این نمایش از اولین شب حضور خود در محوطه تئاتر شهر که با رعایت پروتکل های بهداشتی اجرا می شد با استقبال مخاطبان روبروشد. مدافع حرم ، کوکوی گردن دراز ، مادر جان سلام و خرس آرکانسا از جمله آثار کارنامه کاری مقیمی محسوب می شوند.
مهدی مقیمی در گفت و گو با ایران تئاتر درباره مضمون و فضای نمایش «درعاشورا» عنوان کرد : نمایش کاری مشترک توسط من به عنوان سرپرست گروه به همراه رضا تقی نژاد است. این نمایش محیطی در محوطه تئاتر شهر تهران از ۴ تا ۱۱ مهر اجرا میشود و این اثر آیینی مذهبی کاری از گروه فرهنگی هنری تئاتر خاک است.
مقیمی با اشاره به گروه بزرگ عوامل نمایش گفت: «در عاشورا» با یک گروه پربازیگر بیش از ۳۰ نفری با شیوه ای خاص در اجرا و با استفاده از عناصر تعزیه به اتفاقات و حوادث شهادت امام حسین (ع) در سال ۶۱ هجری قمری می پردازد. در این نمایش به شهادت حربن یزید ریاحی، شهادت حضرت علی اکبر (ع)، حضرت قاسم (ع)، شهادت حضرت ابوالفضل (ع)، شهادت حضرت علی اصغر (ع)، حضرت امام حسین (ع) و در نهایت به حادثه خرابه شام، شهادت حضرت رقیه (س) اشاره شده است.
مقیمی افزود: ما تلاش کردیم واقعه عاشورا را از شب تاسوعا تا روز شهادت امام حسین و درادامه حوادثی که برای اسرای کربلا در راه شام رخ می دهد در ساختاری نمایشی روایت کنیم . نمایش در پنج مجلس اجرا می شود و می توانیم برای کار نام روضه تجسمی را انتخاب کنیم و تلفیقی از نمایش و تعزیه است. در ساختار نمایشی موسیقی هم نقش مهمی دارد و توسط امیر حسین رزازی ساخته شده است و نوحه خوان اجرا هم امیر حسین براتی است.
این کارگردان درباره حضور در دوره های گذشته تئاتر صاحبدلان و ویژگی های این سوگواره گفت: تا به حال در چند دوره تئاتر صاحبدلان حضور داشته ام. معتقدم ویژگی مهم تئاتر صاحبدلان به خصوص در دوره های اخیر این است که در تمام کشور برگزار می شود و گروه های استانی که کارشان انتخاب می شود می توانند اثرشان را در استان ها نشان بدهند. دو سال قبل از شهرستان ساوه برای حضور در جشنواره اقدام کردیم و استقبال خوبی از نمایش در شهر ساوه انجام شد و به نظز من تئاتر صاحبدلان یک گستردگی ملی دارد و مردم تمام کشور با این گونه تئاتر ارزشمند و متعالی آشنا می شوند. همچنین نمایش استان ها با حمایت تئاتر صاحبدلان می توانند در تهران هم اجرا داشته باشند.
این سرپرست گروه درباره ویژگی های دهمین دوره برگزاری تئاتر صاحبدلان تصریح کرد: بهر حال برگزاری تئاتر صاحبدلان در این دوره مصادف است با چهلمین سالروز دفاع مقدس که پر از حماسه و ایثار است و در ضمن با توجه به شیوع کرونا و محدودیت های بهداشتی اجرای نمایش ها از سبک و سیاق سالنی به سمت تئاتر محیطی رفته و این کار باعث بروز خلاقیت بیشتر از سوی نمایش های حاضر می شود و در تئاتر صاحبدلان مردم بی واسطه تر به دیدن نمایش ها می آیند و توامان شدن با ماههای محرم و صفر بعد معنوی جشنواره را افزایش و به آن حال و هوای عاشورایی می دهد .
گفت وگو از احمد محمد اسماعیلی